Udviser du god stil over for din underviser?

Der findes et hav af artikler om, hvordan man kan være en god træner eller underviser. Men der findes få artikler om, hvordan du er en god elev. Det har vi tænkt os at lave om på. Hvordan udviser man egentlig god stil overfor sin underviser? Her får du nogle tips, der kan hjælpe dig med at opbygge et sundt og lærerigt forhold til din træner, så i får et langt og godt samarbejde.

Annonce

Nr. 1: Betal til tiden og uden bøvl

Man bliver ikke rig af at undervise, med mindre at underviseren er Carl Hester. Selvom undervisningen sikkert er den ugentlige luksus, du tillader dig at give dig selv og din hest, er det samtidigt også det, der giver din træner smør på brødet. Lad være med at brokke dig over prisen og sørg for at betale til tiden. Hvis du føler, at det ikke er pengene værd, er det bedre at sige stop og afbryde samarbejdet.

Nr. 2: Kom til tiden

Nogle gange kan det være svært at komme ud af døren, og man har måske tøjkrise eller har glemt sine ting. Måske er det nogle af grundene til at man nogle gange kommer for sent? Vi anerkender at nogle kan have behov for at se skarpe ud, når du skal ride undervisning, men din undervisers tid er knap, og der er sikkert andre elever efter dig.

Nr. 3: Hold dine aftaler

Hvis du af en eller anden grund ikke kan komme til undervisning, skal du huske at give besked i så god tid som muligt. Selvfølgelig kan der opstå nødsituationer, som gør, at du bliver forhindret, men hvis du ikke kan give meddele dit afbud i god tid, har mange trænere en regel om at man alligevel betaler for lektionen. De fleste læger og andre fagfolk har et gebyr, de opkræver for aflysninger i sidste øjeblik, og din træner er en professionel som alle andre fagfolk.

Nr. 4: Respekter din undervisers tid

Hvis din lektion er 45 minutter, så bør du respektere når den er slut. Nogle gange kan du være heldig, at du får 5-10 minutter mere og andre gange mindre. De fleste trænere har helt styr på tiden og er helt fair omkring deres tidsfordeling.

Nr. 5: Gør dit bedste for at følge trænerens instruktioner

Hvis han eller hun fortæller dig, at dit venstre ben er gledet frem, er det nok fordi, der er noget om snakken. Din underviser ser din krop udefra og kan se, når du gør noget forkert. Start ikke en diskussion omkring det, men brug din energi på at ride i stedet.

Nr. 6: Din underviser er ikke din terapeut

Forvent ikke, at din træner er en psykolog eller en terapeut, som kan lægge øre til alle dine problemer på jobbet eller derhjemme. Det er en urimelig forventning, og det slet ikke det, de er her for. Så med mindre det har direkte indflydelse på din ridning, så parker dine mentale udfordringer i stalden. Lad for Guds skyld værre med at tage dem med op på ryggen af din hest. Det forplanter sig nemlig i din hest.

Læs også: De vigtigste ting heste lærer os har intet med ridning at gøre

Nr 7: Hav realistiske forventninger til dig selv

Din træner kan være nok så fantastisk, men husk nu, at også underviseren er lavet af kød og blod og kan ikke udrette mirakler. Ingen træner kan gøre dig i stand til at ride OL efter 30 dages træning. Du kan ikke få fuldtidsresultater med deltidsindsats. Hvis du kun kan ride to dage om ugen, skal du være realistisk med hensyn til, hvad det betyder for din fremgang som rytter.

Annonce

Nr. 8: Hav realistiske forventninger til din hest

Din hest kan ikke gå fra Ld til Grand Prix på to måneder. Vær også realistisk omkring din hests evner og talent og pres den ikke ud over grænsen for, hvad den fysisk er i stand til. Det er uretfærdigt at forvente, at din træner lærer din hest at gøre noget, den aldrig vil kunne opnå.

Nr. 9: Træn videre mellem undervisningsgangene

Nogle ryttere glemmer, at udbyttet af undervisning kommer dér, hvor din træner ikke står på midten og råber til dig. Læringen skal forplante sig og give dig værktøjer, som du kan bruge i din daglige træning, når du ikke rider undervisning. Så lad være med at forvente, at du rykker dig helt vildt i din ridning, hvis du og din hest ikke øver jer selv. Ellers skal din underviser starte forfra hver gang i mødes.

Nr. 10: Det er dig, ikke hesten

Det lyder måske lidt barskt, men den er altså god nok. I de fleste tilfælde er det en pilotfejl, der gør, at galopanspringet bliver dårligt eller tilbagetrædningen kikser. Og vi ryttere har så mange undskyldninger: Hesten er ukoncentreret, den er dum, den vil ikke som jeg vil og så videre.

Husk i stedet dig selv på, at det netop er de ting, du har svært ved, som din underviser skal hjælpe dig med at forbedre. Lad være med at tro, at du skal præstere et Grand-prix-ridt, fordi din underviser engang for 100 år siden har redet i Tyskland. Din underviser er der for at hjælpe dig, og dømmer dig ikke.

Læs også: Hvad har livet med heste egentlig lært os?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce