Øvelser til at styrke din hests forpart

Uanset hvilken del af ridesporten, du dyrker, kan hesten have godt af at udvikle en stærkere krop. Det kan være, fordi hestens træning har lagt mere vægt på bestemte bevægelser end andre, fordi hesten har haft en skade, der svækkede en del af kroppen, eller fordi du har planlagt at konkurrere på et højere niveau eller i en anden disciplin end hesten er vant til. I denne artikel skal vi se nærmere på en række øvelser, der kan styrke hestens forpart.

Annonce

Alle øvelser bygger på tanker af Dr. Renaud Léguillette, Calgary, formand for Sports Equine Medicine fra Calgary Universitet.

Læs også: Øvelser til at styrke din hests bagpart

Ride ned ad bakke 

En god måde at styrke forparten på din hest, er at ride ned ad bakke. Hvis din hest er i genoptræning efter en skade eller af andre grunde ikke er særlig stærk, så begynd gradvist at ride ned ad en bakke med fast grund. Når du er sikker på, at din hest kan klare det, udvider du øvelsen og bruger en mere stejl bakke.

For mere avanceret styrketræning foreslår Dr. Léguillette, at du bruger en mere stejl hældning med en sandet overflade. Det er mere udfordrende for hesten. Hvis du ikke bor i et naturligt sandet område, kan du med fordel sprede et tykt lag grus på en nedadgående hældning.

Hvis du bor i et område uden bakker, kan du forsøge dig med at bygge dine egne ramper. På den måde kan du også selv justere hældningen.

Hav fokus på din egen opstilling, imens du rider ned ad bakke. Din overkrop skal være i en lige linje med hestens forben. Så jo stejlere hældning, jo mere skal du læne dig tilbage. Det er vigtigt at være i balance, så du kan hjælpe hesten til at finde dens egen balance. Hav tøjlerne så løse, at hesten har bevægelsesfrihed nok til at kunne justere sin balance.

Læs også: Øvelser til at styrke din hests mavemuskler

Strækøvelser af hoved og nakke

Her er nogle øvelser med forskning bag: Dr. Léguillette siger, at denne undersøgelse fra 2011 af N.C. Stubbs, L.J. Kaiser, J. Hauptman og H.M. Clayton demonstrerede vigtigheden af træning af bestemte områder fra jorden. Alt hvad du skal bruge er en gulerod eller en anden lækker godbid.

Hestene i undersøgelsen bestod af otte arabere, som til daglig blev brugt på begynderniveau. Gennem de tre måneder som undersøgelsen strakte sig over, blev hestene ikke motioneret andet, end at de dagligt kom ud på et småt, tørt område. Hestene blev trænet i at følge et stykke gulerod med deres muler, og med denne teknik udførte hver hest en serie af øvelser. De lavede syv bevægelser, hver gentaget ti gange. Dette blev gjort over fem omgange. Træningspasset blev lavet fem dage om ugen gennem de tre måneder.

Annonce

Øvelserne styrker musklerne

Der blev foretaget ultralydsscanninger i begyndelsen af undersøgelsen, og disse blev gentaget gennem forløbet. Alle heste udviklede styrke i bestemte muskler. Dette beviste, at øvelserne fra jorden effektivt kunne styrke musklerne i bestemte områder.

For at lave disse øvelser vil det være en fordel at arbejde med en anden person, som kan hjælpe dig med at holde hesten. Dit mål skal være at få din hest til at stå stille, mens den strækker sig og flytter på nakke og hoved. Til at begynde med bevæger hesten muligvis hele sin krop for at nå guleroden. Hvis du har en anden til at hjælpe dig, kan han eller hun hjælpe ved at røre hesten på den modsatte side, så den ikke kan flytte sig.

Hvis din hest er ved at komme sig efter en skade, bør du selvfølgelig lægge blødt ud. Her kan du gradvist øge, hvor langt din hest skal strække sig for at nå guleroden. Du kan også vælge at lave med færre øvelser ind til hesten er klar til mere.

De syv bevægelser i undersøgelsen

  1. Hesten flytter hovedet, så dens mule rører brystet mellem dens forben.
  2. Hesten flytter hovedet, så mulen er mellem dens forben i knæhøjde.
  3. Hestens hoved skal ind mellem dens forben og nogle centimeter bag benene.
  4. Hesten strækker sit hoved og nakke så langt fremad som muligt.
  5. Hesten flytter hovedet til den ene side, så mulen er nær toppen af det ene forben.
  6. Hesten flytter hovedet til den ene side, så dens mule rammer stedet hvor dens bagben møder maven.
  7. Hesten flytter hovedet til den ene side, så dens mule er nær hasen på dens bagben.

Artiklen er oprindeligt bragt i marts 2018.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce