Knivskarpe danskere høstede medaljer til NM

Der var i den grad dansk medaljeregn, da der fra den 28. juni til 2. juli 2017 blev der afholdt NM i spring og dressur, for både pony og hest. Stævnet blev afholdt i Hammarö i Sverige.

Med danske ryttere i alle aldre, som både deltog som individuel og hold, var der lagt op til, at det kunne blive et år med massere af medaljer og flotte præstationer i danskernes retning – og det kom der.

Stævnets første dag
Torsdag gik kampen om medaljerne i gang, og danskerne kom godt fra start. De danske dressurjuniorer viste flotte præstationer, og satte sig på førerpositionen i holdmesterskabet. Ungrytter-landsholdet red sig til en foreløbig tredjeplads i holdprogrammet.

For de danske dressurseniorer kunne der jubles, da de sikrede sig guld i holdmesterskabet. Med klassens fire højeste score til holdet – bestående af Karin Nissen, Lotte Skjærbæk, Malene Kolschmidt Ebbesen og Charlotte Heering – var der ingen tvivl om hvem sejren tilhørte.

Endnu en medalje kom i danske hænder, da de danske kat. l-ekvipager havde været en tur på springbanen. Holdet sluttede med tolv fejl i alt, hvilket gav betød at der var en sølvmedalje at hente på podiet. Hos kat. ll-ekvipagerne kunne der også jubles, da holdet sprang sig til en første plads. Kat. lll-holdet opnåede torsdag ingen holdplaceringer.

Spændingen steg hos de danske kat. l-ekvipager i dressuren, da disse red sig til en foreløbig første plads. Intet var endnu sikkert, da torsdagens resultater skulle lægges sammen med resultaterne fra fredagens PRM.

Danmarks eneste para-rytter til NM, Caroline Cecilie Nielsen, kom godt fra start, da ekvipagen red sig til et flot resultat på 69,735%, og derved endte på en foreløbig første plads.

Fredagens resultater
Fredag skulle vise sig, at være endnu en dag med massere af god vind til danskerne. For dressurjuniorerne betød det, at med deres flotte ridt, kunne de langt om længe modtage guldet i den samlede holdkonkurrence. Holdets resultat endte på 419,073 point.

For ungrytter-landsholdet i dressur, blev torsdagens resultater lagt sammen med fredagens individuelle resultater, hvilket betød at holdet rykkede fra en tredjeplads til en anden plads. Danskerne kunne endnu engang få en medalje om halsen.

Ved Kat. l-ekvipagerne skulle resultaterne fra torsdagens PRT lægges sammen med fredagens PRM. Med et samlet resultat på 434,021 point, kunne de andre hold da heller ikke nå dem, og det betød endnu en guldmedalje til danskerne. Kat. ll-ekvipagerne sikrede sig en sølvmedalje.

For det danske ungrytter-landshold i springning blev det til en flot bronzemedalje, efter deres ridt på den 1,40 meter høje bane. For det danske juniorlandshold i springning beviste landstræner Bo K. Møller at han i den grad kan sammensætte et stærkt hold. Holdet sprang sig til en direkte guldmedalje.

Det danske childrenhold i springning endte med en flot guldmedalje, efter at have redet to flotte runder med samlet nul fejl i første runde og otte fejl i anden runde.

Caroline Cecilie Nielsen red sig i fredagens program ind på en foreløbig anden plads. For U25-holdet blev det til en flot sølvmedalje.

Lørdagens individuelle NM-medaljer
I den individuelle finale for kat. lll-ekvipagerne kunne springrytter Josephine Christian Jacobsen – som dagens første dansker – tage sølvmedaljen om halsen. Annestine Kibech Hansen leverede en fremragende præstation i kat. l-klassen, og det betød endnu en sølvmedalje til danskerne.

For kat. ll-ekvipagerne var der også medaljer at hente. Josefine Sandgaard Mørup sikrede sig, med sine fejlfrie runder gennem hele NM, første pladsen ved det uofficielle mesterskab for kat. ll-ponyerne. Karoline Sloth Kjær endte med en bronzemedalje i samme klasse.

Der var både guld- og sølv medaljer at hente for de danske kat. l-ekvipager i dressuren. Amira Aasted Jespersen brillerede i dagens kür-program, og sikrede sig guldmedaljen. For Isabell Toft Waksvik blev det til en flot sølvmedalje.
Endnu en flot guldmedalje kom om halsen på en dansk rytter, da der blev redet om medaljerne i Kat. ll-rytternes uofficielle mesterskab i dressur. Maja Emilie Leth endte på første pladsen, og Laura Elisabeth Kjær Rohmann kom på tredje pladsen i klassen.

Ann Sofie Nilausen leverede en flot præstation i kür-programmet for juniordressur, hvilket sikrede guldmedaljen. Anna Maarbjerg Piechnik lå lige i hælene på Ann Sofie, hvilket gjorde, at danskerne også sikrede sig sølvmedaljen.

I Grand Prix Special dominerede danskerne også. Lotte Skjærbæk og Skovens Rafael satte sig på guldet, mens Charlotte Heering og Bufranco tog sølvmedaljen.
I lørdagens sidste dressurklasse skulle der rides kür hos ungrytterne. Laura Hviid leverede den stærkeste danske præstation, hvilket sikrede ekvipagen bronzemedaljen.

For children-rytterne kunne Marie Bjørn Henriksen sætte sølvmedaljen om halsen. Madelen Bennetsen tog bronzemedaljen.

Endnu flere medaljer på sidste dagen
Stævnets sidste dag var med endnu en medaljeregn hos danskerne.

I juniorspringningen blev det til en flot anden plads til Anne Katrine Kolborg Johansen. For U25-rytterne i springning blev det til endnu en sølvmedalje, da Pernille Tribler sprang sig til det nordiske sølv.

Malene Kolschmidt Ebbesen satte et flot punktum for de danske dressurseniorer, da hun i Grand Prix Kür leverede et fint program med resultatet 72,500%. Det indløste en flot bronzemedalje.

I para-dressuren endte Caroline Cecilie Nielsen og hesten Davidoff på en flot anden plads i søndagens kür-finale. Ekvipagen har endnu ikke redet så mange stævner sammen, og NM var da også makkerparret første internationale stævne sammen.