Ikke-professionelle ryttere tager til stævner i udlandet under lockdown

Samfundet er lukket godt og grundigt ned. Rideskoler har aflyst al aktivitet, butikker landet over er lukket, og skolebørnene skal have hjemmeundervisning. Samtidig viser det sig, at ikke-professionelle ryttere tager til stævner i blandt andet Spanien på trods af, at det frarådes af både Dansk Rideforbund og regeringen. Her på Malgré Tout har vi fået flere henvendelser fra blandt andet ikke-professionelle ryttere, der planlægger stævnedeltagelse i udlandet inden for de næste par uger. Spørgsmålet er: Hvordan hænger det sammen med en landsdækkende lockdown? Vi har taget en snak med elitechef i Dansk Rideforbund, Kimmi Nielsen, om problematikken.

Læs også: DRF om stævner i udlandet under corona: Du er kun professionel rytter, hvis du er toprytter

Er det korrekt forstået, at I fraråder alle rejser inklusiv stævnedeltagelse i udlandet?

“Ja. Vi siger til alle, der ønsker at deltage i stævner i udlandet, at hele verden er rød, og det dermed frarådes at tage afsted. Vi kan desværre ikke bestemme over, om folk gør det, men vi vejleder ud fra myndighedernes udmeldinger. Vi fortæller, at rytterne skal være opmærksomme på anbefalingerne, på alle corona-restriktionerne i det pågældende land, og når de kommer hjem til Danmark, at deres forsikringer muligvis ikke dækker osv.”

Annonce

På jeres hjemmeside har I lagt en artikel op, der hylder ungryttere til stævne i Spanien i sidste weekend. Har I ikke et ansvar for, at lige præcis sådanne historier ikke kommer op på en hjemmeside midt i en lockdown?

“Jeg mener ikke, det gør den store forskel. Vi informerer om forholdene og sundhedsmyndighedernes anbefalinger, men hvis ikke vi lægger sådanne historier op, så er det jo som om, vi ønsker at holde det hemmeligt. Rytterne fortæller selv om deres bedrifter på de sociale medier, så verden skal nok få det at vide.”

Men I har jo for eksempel ikke en artikel om, at I ikke anbefaler rejser til udlandet – burde man så ikke også have det?

“Vores opgave er ikke at være dommere over folks beslutninger og handlinger. Vi kan kun vejlede. Hvordan folk vælger at håndtere retningslinjerne, kan vi ikke blande os i. Men vi skal selvfølgelig alle sammen tage et ansvar.”

I kæmpede da for hele sagen om, at ridehallerne skulle lukkes ned. Hvordan kan det være, at I ikke kæmper for at gøre tydeligere opmærksom på, at ryttere ikke bør tage til udlandet?

“Det hele er jo meget mystisk i disse tider. Meget er temmelig ulogisk. Man må eksempelvis ikke være fem i et ridehus, men der må være flere tusinde mennesker på en gang i et stort supermarked. Elektronikbutikken må ikke have åbent, men det må Bilka, der også sælger tv-apparater. Det er ikke så enkelt det hele.”

Annonce

Forestil dig, at du er en rideklub, hvor al aktivitet er lukket ned, men samtidig kan klubben gå ind på jeres hjemmeside og læse om ungryttere til stævne i Spanien. Tror du ikke, det kan være lidt svært for de danske klubber?

“Jeg kan sagtens se, hvad du mener. Og igen kan jeg bare sige, at hele logikken under den her nedlukning har været meget svær at finde. Og måske er det også bare sådan, det skal være. Vi er som sagt hverken en dømmende eller lovgivende magt, så vi kan kun vejlede på bedste vis, og det synes jeg, vi gør rigtig fint. Men måske er det også meget rart for os alle sammen, at der kommer nogle positive historier, der kan hive sporten lidt op i de her tider. Skal vi på grund af en nedlukning helt lade være med at fortælle om succeshistorierne? Det synes jeg, ville være synd. Igen er det vigtigste budskab fra vores side: Vi kan ikke sige “I må ikke tage til udlandet.” Vi kan kun vejlede.”.

Malgré Tout takker Dansk Rideforbund og Kimmi Nielsen for udtalelserne.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce