Høj hat eller ej? FEI og Dansk Rideforbund melder klart ud

Sagen, om hvorvidt top dressurryttere må benytte høj hat i stedet for ridehjelm til internationale stævner, får blankt nej fra FEI: “Det er for sent, fristen for at indmelde ændringer i forhold til generalforsamlingen var 1. marts 2020.” Sådan lyder der fra en talsperson hos FEI. Dansk Rideforbund bakker op om beslutningen.

Annonce

Den høje hat til debat

I sidste uge var der stor diskussion omkring den høje hat. 150 top dressurryttere havde sammenfattet en underskriftindsamling med det formål at få FEI til at tilbagetrække deres regel om, at den høje hat fra 1. januar 2021 ikke længere er lovlig for ryttere at benytte til stævner.

Vi du læse om sagen, så hop ind på vores artikel: 150 top dressurryttere underskriver – den høje hat skal bevares til stævner.

Underskriftindsamlingen har siden været til stor debat, hvor ryttere har stået på hver sin side af diskussionen med argumenter for og imod hatten. Nu er det så kommet frem, at FEI ikke vælger at medbringe underskriftindsamlingen til den kommende generalforsamling. Argumentet lyder:

“Da FEI ikke har modtaget nogen forespørgsel på at ændre reglen i den periode, hvor det er muligt at indsende indsigelser, hverken fra IDRC (International Dressage Riders Cub) eller National Federations, vil dette punkt ikke blive medbragt til generalforsamlingen,” siger en talsperson fra FEI. Ydermere siger FEI:

“Det er for sent at medbringe nye pointer til generalforsamlingen, da deadline på dette er overskredet.”

Dansk Rideforbund bakker op om at fjerne den høje hat

Det er de allerdygtigste ryttere i dressursporten, der har underskrevet dokumentet, også danske ryttere hvor vi har taget en snak med Andreas Helgstrand om debatten. Han har selv valgt at underskrive på trods af, at han bruger ridehjelm. For ham handlede det om at støtte kollegaerne og gøre det valgfrit.

Annonce

På trods af flere dressurstjerners ønske om at bevare den høje hat, så er Dansk Rideforbund fortsat imod. Vi har kontaktet forbundet for at finde ud af deres holdning til hele sagen. Formand for DRFs bestyrelse samt dressurudvalget i EEF, Ulf Helgstrand, har svaret sådan på vores spørgsmål:

Er den høje hat forbudt ifølge jeres vedtægter? 

Ja, fra og med 2020 har sikkerhedsgodkendt ridehjelm været et krav ved DRFs stævner.

Hvad tænker I om, at top dressurryttere har lavet en underskriftindsamling for at bevare den høje hat til stævner? 

Vi tænker, at det bunder i en forældet/konservativ tilgang til ridesporten, som ikke harmonerer særligt godt med, at vi skriver anno 2020. Der bør altid være fokus på sikkerhed – ligegyldigt hvilket niveau man rider på.

Synes I, det bør være frivilligt, om man bruger hat eller ej? 

Nej, vi mener, at alle bør ride med sikkerhedsgodkendt ridehjelm.

Synes I, at top dressurryttere har et ansvar for at være forbilleder overfor andre ryttere og dermed sætte sikkerheden først?

Ja, top dressurryttere har bestemt et ansvar som rollemodeller for andre ryttere, og de bør klart vise, at de prioriterer sikkerhed over æstetik.

Hvis FEI nu valgte at trække forbuddet tilbage, gør I det så også? Hvorfor/hvorfor ikke? 

Allerede på FEI’s generalforsamling sidste år blev et lignende forslag stemt ned, så vi forventer ikke, at FEI skifter holdning. Det gør vi under alle omstændigheder ikke, for når man kan øge rytterens sikkerhed ved at bære hjelm, så er det en selvfølge i vores optik.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce