Ditte Young: “Vores intention er vigtig for at heste kan føle sig trygge”

Ditte Young bliver jævnligt kontaktet af hesteejere, som har en udfordring med deres heste. Det var også tilfældet med ejeren til en vallak, som Ditte for nylig lavede telepati med. Hestens ejer var nemlig i tvivl om hvorfor hesten ikke ville rides. For dens vedkommende var svaret noget så enkelt, at vi mennesker skal vise vores intentioner. Det giver hesten tryghed at vide, hvad vi vil med den.

Når man spørger Ditte fortæller hun, at heste taler lige ud af posen. Og at de egentlig forventer, at vi gør det samme. Er ærlige om og klare i hvad vi vil. Med andre ord er intention et af de vigtigere nøgleord, når vi er sammen med vores heste.

Heste har brug for at vi har rene intentioner, når vi er sammen med dem. Foto: Arkiv

Heste har brug for klar besked

Vallakken, som Ditte lavede telepati med, var simpelthen usikker på, hvad menneskerne omkring den ville. Og det gjorde den nervøs.

”Jeg er nervøs fordi jeg ikke ved hvad folks intentioner er omkring mig og med mig. Man skal IKKE bare nærme sig mig uden at give mig rammen for hvad vi så skal sammen. Min ejer må gerne, men andre må ikke. Så fortæl mig det. Åbn munden og sig hvad vi skal – også selvom det er at trække mig ud på en fold, eller nærme sig mig for at give mig foder. Det vil få mig til at slappe meget mere af. Jeg er ikke nervøs, jeg er bare skeptisk overfor hvad I vil,” forklarer hesten under telepatien med Ditte.

Intention

Intention, hensigt, formål eller plan. I filosofi bruges udtrykket intention om det forhold, at bevidstheden altid har et objekt, dvs. at menneskers perceptioner, oplevelser, formodninger, tanker, fantasier og ønsker altid er rettet mod noget. I moderne kognitiv psykologi indgår intention som et bevidst element ved målovervejelser og planlægning.
Kilde: Lex.dk

Læs også: Er vores heste emotionelle skraldespande?

Voldsomhed kan komme fra uklar kommunikation

Vallakken har gennem tiden været opfattet som voldsom og er også blevet kastet rundt mellem forskellige ejere. Dens første ejer har nu valgt at købe ham tilbage, og er nysgerrig for en forklaring på, hvorfor han er som han er.

”Han viser mig, at han gentagne gange har virket for voldsom på hans omverden, da han var yngre. Det har gjort ham ked af det, fordi han har aldrig forstået, hvad det er som han gjorde galt.” fortæller Ditte.

Heste kan opføre sig voldsomt, hvis de føler sig utrygge. Foto: Arkiv

”Han viser mig igen, at han bliver ked af det og ikke forstår alt det postyr omkring ham. Ingen har fortalt ham, hvad der skulle ske, hvornår det skulle ske og hvorfor det skulle ske. Det som han har pointeret mere end én gang er altafgørende for, at han slapper af i sit nervesystem,” forklarer Ditte.

Dittes anbefaling til ejer er at være klar i spyttet, når hun er sammen med hesten.

”Fortæl ham hvad dine intentioner er med ham, når du kommer til ham. Så han lærer at det du siger, er også det som du gør. På den måde kan ingenting komme bag på ham nogensinde igen,” anbefaler Ditte.

Smerte kan sende hesten i en ond spiral. Foto: Arkiv

Læs også: Er det godt for en sensitiv hest og en sensitiv rytter at være sammen?

Smerte forstærker ofte et problem

Hvis hesten har ondt eller er generet, vil den adfærdsmæssige udfordring ofte blive forstærket. Vi kender det selv: Hvis vi har ondt, bliver lunten kortere.  Og der er ifølge Ditte Young noget der tyder på, at hestene har det på samme måde.

”Jeg er ikke tryg ved rytter, fordi jeg ikke orker at nogen skal sætte sig op på ryggen af mig, fordi jeg har ondt i lænden,” siger vallakken under telepatien.

”Han viser mig også, at han ikke har fået ordnet sine tænder i en lang årrække og han stadig er øm i munden i hans venstre side af overmunden. Han viser mig, at jo mere hårdføre andre har været mod ham, desto vildere blev han, hvilket jo er hans naturlige instinkt at ville løbe ud af en situation,” siger Ditte.

Det er vigtigt for Ditte at pointere, at hun ikke er dyrlæge.

”Jeg kan kun aflæse hans energi og det som fylder for ham lige nu,” siger hun.

Udover et øget fokus på intention anbefaler Ditte derfor ejer at få hesten behandlet af en fagperson med speciale i fysiske udfordringer.

Læs også: En ensom evne: Ditte kan tale med dyr

Ditte Young

Ditte Young er forfatter, foredragsholder, terapeut og clairvoyant. Hun har arbejdet med kommunikation med dyr siden 2000. Ditte er uddannet clairvoyant, krops- og organisk psykoterapeut, Kranio Sakral Terapeut og Healer.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce