150 top dressurryttere underskriver – den høje hat skal bevares til stævner

I lørdags kunne FEI meddele, at mange af dressurens verdensstjerner har lavet en underskriftindsamling imod at fjerne den høje hat fra de internationale stævner. Ridehjelmen og dressurhatten er altså endnu engang til debat. For hvad betyder hatten egentlig for dressursporten, og hvorfor er det så vigtigt ifølge underskriverne, at den bliver bevaret?

Annonce

Læs også: Malgré Tout – at have hest på trods af alt

Hatten ønskes bevaret på trods af forbud

Tilbage i november sidste år blev det vedtaget til FEIs generalforsamling, at alle ryttere uanset alder og niveau fra 1. januar 2021 skal bære ridehjelm under alle FEI-stævner og arrangementer. Det er der nu 150 top dressurryttere, der protesterer imod via en underskriftindsamling, som er sendt til FEI og skal medbringes som et punkt til næste generalforsamling. I underskriftindsamlingen står der blandt andet:

“Dressurryttere på internationalt topplan laver hermed en formel fordring til FEI om at bevare det frie valg til at ride med høj hat ved internationale stævner for seniorer.”

Ydermere står der også:

“Den høje hat er en essentiel del af dressurens identitet.”

Et af argumenterne for at beholde hatten er blandt andet, at der ikke foreligger klar statistisk data på, at der faktisk er sket en alvorlig rideulykke under en international dressurkonkurrence på grandprixniveau, og at rytterne derfor ikke mener, der er grundlag for en ændring.

Læs også: REGLER: Det må din hest have på til dressurstævner

Annonce

Massiv reaktion på underskriftindsamlingen

Siden underskriftindsamlingen blev publiceret den 24 oktober 2020, er der på blot et døgn kommet en del reaktioner. Den høje hat har endnu engang delt vandene i dressursporten. Grandprixrytter Simone Pearce på 29 år, udtaler blandt andet til Dressage-News, at hun mener, det er egoistisk og uansvarligt at opfordre til ikke at ride med hjelm. Hun har selv været udsat for en rideulykke, hvor hun er overbevist om, at ridehjelmen var årsag til, at det ikke endte endnu værre.

En anden toprytter, Gitte Donvig på 40 år fra Australien, fortæller, at hun var i en rideulykke, hvor hun blandt andet fik en alvorlig hjernerystelse. Modsat Simone Pearce er hun overbevist om, at rideulykker sker på ungheste og ikke på de gamle, garvede grandprixheste til stævnerne.

Artiklen fortsætter med forskellige argumenter for og imod den høje hat. Det er tydeligt at beklædningsgenstanden endnu engang har splittet feltet inden for dressursporten.

Den høje hats historie

Var den fineste hat og blev brugt af eliten. I starten af 1800-tallet til alle tider, men senere gik man kun med den til selskab om aftenen, på visitterm i forretningslivet og på Børsen.

Kilde: Samvirke.dk

Læs også: Så fedt er det, når dressurøvelsen endelig lykkes

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce