Hest i ørerne: 4 podcasts om heste, du kan høre i julen

Der er ikke noget bedre, end at bruge tid på at slappe af kombineret med en god podcast om heste i ørerne. Det skønne ved podcasts er, at dem kan man have med sig overalt, mens man roder i haven, er i stalden eller måske går tur med hunden. Her får du redaktionens bud på fire podcast som inspiration til, hvad du kan tage med dig i ørerne.

Annonce

1. Hestetræning med hjerte og hjerne

Matilde Henningsen og Michelle Lindenskov fortæller i denne podcast om forskellige udfordringer, de møder på deres vej hos hesteejere, og hvordan man kan gribe disse an. Det kan være alt fra at træne jordarbejde, tilridning og stævnetilvænning. Alt sammen foregår, så de fleste kan følge med og med en logisk tilgang til hestenes fysik og psyke. Udgangspunktet er altid hesten, med både hest og rytter får som et team hjælp og inspiration til træningen.

Prøv ikke at være alt for forsigtig omkring din hest. Væn den til, at det nogle gange larmer, når I træner, og når du stiger op, kan det ske, at foden lige strejfer den – det sker, og det skal den lære ikke at gå i panik over

Citat fra podcasten ‘Hestetræning med hjerte og hjerne’

Læs også: Det er vigtigt med en nysgerrig hest

2. Dressage Today Podcast

Elsker du dressur, og vil du gerne høre en mere dybdegående snak om netop dressursporten? Så skal du lytte til Dressage Today.

Her modtager du ikke bare træningstips til heste, men får også spændende og nærværende fortællinger fra forskellige personligheder inden for sporten. I ét afsnit møder vi blandt andet den unge grand prix-rytter Ali Potasky, der fortæller om sin tid i Europa – nærmere bestemt Danmark – hvor hun har været ansat hos berider Morten Thomsen. Ali Potasky kommer fra USA, og i afsnittet får danske dressurheste og uddannelsen af dem et kæmpe skulderklap. Lyt selv og bliv lidt stolt af de danske dressurheste.

Annonce

3. En snak om hestetræning

I denne danske podcast tager Sarah Gerding, der blandt andet er uddannet BBH-træner, en snak med forskellige hestefolk om netop træning. I et afsnittene taler hun med en veninde og kollega om uddannelsen af ungheste, og hvordan ryttere eksempelvis skal forstå, at træning af en hest begynder på forskellige tidspunkter alt afhængig af hesten. For nogle begynder den eksempelvis allerede på gåturen ind fra folden, hvor andre først oplever træning, når der sættes i trav på ridebanen. Sarah lever af at afholde kurser og have heste i ridning og er især interesseret i “ung- og vildhestene”, som kræver ekstra forståelse.

Podcasten fungerer som en form for samtale mellem en gæst og Sarah selv, hvor der bliver udvekslet erfaringer og gode fifs til træningen. Eksempelvis gør Sarah i et afsnit opmærksom på, at det er vigtigt, at ungheste lærer at blive håndteret af andre mennesker udover ejeren selv, fordi de ellers kan blive meget tæt knyttet til et enkelt menneske. Det kan være problematisk, hvis man en dag står på stævnepladsen og hjælperen ikke kan holde hesten, fordi den kun er vant til at blive håndteret af den samme person. Et andet råd er, at når man eksempelvis træner at køre i trailer, så kan selve køreturen være rigelig stimulering. Så er det ikke altid hensigtsmæssigt at sadle op til den helt store dressur- eller springtræning, for måske har hesten allerede nået sit maksimum af, hvad den kan rumme.

Læs også: 9 ting du gerne vil vide, før du køber din første unghest

4. Horses in the Morning

Her er der tale om en mere underholdende podcast, som også er en radioudsendelse fra USA. Værterne fører lytterne igennem de vigtigste hestenyheder mest fra USA og har forskellige insiderjokes, som man hurtigt lærer at forstå samt gæster igennem live, som fortæller om arbejdet med hestene og egne oplevelser med sporten. En af gæsterne fortæller blandt andet om det store tidsforbrug, man har i stalden, og hvordan man får et ægteskab til at hænge sammen, når man lige skal en “smuttur” i stalden. Vi ved jo godt alle sammen, at partneren bliver efterladt derhjemme med ungerne mindst et par timer, ikke? Podcasten er let at gå til og kræver ikke den store tankevirksomhed. Den har hyggelige lydbidder og indeholder konkurrencer til at bløde de lidt tunge træningsemner op.

Artiklen er oprindelig bragt i august 2020.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce