Vibrationsgulve giver overraskende resultater, mener forskere

Annoncørbetalt artikel

Måske har du hørt om et vibrationsgulve før, men har du nogensinde prøvet det? Hvis ikke, er det sikkert fordi, du endnu ikke har været bevidst om, hvordan det kan hjælpe. Mange steder derude anses vibrationsgulve for et fantastisk alternativ til massage og som understøttende træningsredskab. Men kan vibrationer virkelig gøre livet bedre for din hest? Vi har set nærmere på forskningen på området.

Læs også: Du kan nu lease et træningsbånd til hesten fra kr. 1.490/mdr.

Hvad er et vibrationsgulv?

Vibrationsgulvet kan også kaldes for en massage-maskine og kan bruges til alle typer af heste. For hesten er det en behagelig og afslappende måde at få øget blodcirkulationen og opnå en afslappet muskulatur. Udover den masserende effekt fra det vibrerende gulv, kan vibrationerne også virke rehabiliterende efter skader, forberede hestens muskler til arbejde eller massere dem efter endt træning eller konkurrence. Med andre ord kan vibrationsgulvet træne, massere, opbygge hestens muskler og anvendes til genoptræning efter en skade.

Selvom vibrationsmaskiner længe har været udbredt til os mennesker, kan det måske lyde skørt, at vibrationer, der vibrerer på omtrent samme frekvens som den nederste streng på en krontabas, kan forbedre dit helbred.

“A bit of shaking can burn fat and combat diabetes.”

Fra Sciencemag.com

Den skulle være god nok. Proceduren, også kendt som helkropsvibrationer, såsom cerebral parese til kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). Men hvordan med heste? Et forskningsstudie fra 2016, der blev publiceret i Equine Veterinarian Education, har nærmere undersøgt metoden, og her er resultaterne overraskende.

I følge studiet, forbedrer vibrationerne styrken og størrelsen af paraspinalmusklerne samt nedsætter lændesmerter. Forskerne peger på, at det er rygmusklen Multifidus (ja, det hedder den altså!), som spiller den afgørende rolle.

Multifidus-musklerne på et menneske. Multifidus-musklerne er de samme på heste som på mennesker, idet de omkranser rygsøjlen. Forskere har undersøgt vibrationsgulves særlige positive effekter på denne muskel. Foto: Pinterest

Om forskningsprojektet

Hele ni heste deltog i forskningsforsøget og fik i den forbindelse to daglige behandlingssessioner af 30 minutter på vibrationsgulvet, fem dage om ugen i 60 dage. Udover behandlingssessionerne, blev hestene trænet som vanligt. Effekten af vibrationsgulvet måles ved at højre- og venstre side multifidusmuskel blev undersøgt ultrasonisk ved fire thoracolumbar rygsøjleniveauer (T15 – T16, T16 – T17, T18 – L1 og L1 – L2) før, under og efter behandlingen.

Læs også: (betalt indhold) Vibrationer er vejen til et bedre helbred for din hest

Resultaterne

Analysen af resultaterne kunne afsløre, at hestenes rygsymmetri blev forbedret væsentligt på alle spinale niveauer allerede efter 30 dages behandling. Vibrationerne varmer altså hestens muskler op, stimulerer blodcirkulationen og i sidste ende styrker ryggens muskulatur.

Hvis du kunne være interesseret i at lease et vibrations gulv, kan du blive ring op af Jemotrading og få et uforpligtende leasingtilbud.

Sådan virker det:

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce