FOTOHJÆLP: 5 tips til det gode konfirmationsbillede

Det er ved at være den tid på året, hvor konfirmanderne udklækkes. Det er som regel også denne tid på året, hvor de fleste finder deres kamera frem fra gemmerne. Det bliver lige støvet af og hevet med ud til kirken, så konfirmationen kan blive foreviget. Men hvad er det, du skal være opmærksom på, så du får det bedste ud af dit kamera og dine billeder? Vi har samlet en håndfuld gode tips til dig sammen med fotograf Majken Soelberg.

Strøm: Tjek op på det tekniske

Hvornår har du sidst brugt dit kamera? Det har måske ikke været luftet de sidste par uger… Måske du brugte det sidste gang, solen stod flot til et par billeder af din firbenede ven? Måske du ikke kan huske, hvornår du brugte det sidst? Lige gyldigt, hvad du lavede sidst, bør du som det første tjekke op på, om dit kamera er fuldt opladt, og om dit memory card er tømt og klar til brug. Det kan være ret træls at tænde for sit kamera, og så finde ud af, at der ikke er plads eller strøm nok.

Annonce

Puds hest og støvler

Har din konfirmand en hest eller pony? Skal den med på billedet? Så er et godt råd at give den en ordentlig omgang dagen inden fotograferingen – i dette tilfælde dagen inden der skal holdes konfirmation. Få fjernet støvet fra pelsen. Vask og smør hovene, så de fremgår rene og flotte. En velfriseret man, hale og pels fremstår altid flottest, så det kan være en god tidsinvestering, og det vil tydeligt vil kunne ses, at der er lagt kræfter i.

Læs også: Gør hesten flot til konfirmationen

Vælg omgivelser med omhu

Et motiv kan være nok så flot i sig selv, men det er helheden, der får det hele til at fremstå bedst. Det er derfor ikke kun hesten og konfirmanden, der skal ses efter i sømmene. Vær også opmærksom på dine omgivelser. Du tænker måske ikke over det, imens du fotograferer og solen skinner, men når du kommer hjem og får kigget dine billeder igennem, vil du ærgre dig over, at du ikke bemærkede den kedelige traktor og møddingen i baggrunden. Vælg derfor nøje stedet, hvor billederne skal tages. Find gerne et sted, hvor der kun er træer eller marker i baggrunden. Det giver ro i billederne, når der ikke er forstyrrende elementer.

Vær klar

Det er en stor dag. Konfirmanden har nok alle mulige tanker i hovedet, og hesten gider det måske ikke rigtigt. Lad derfor seancen glide nemmere ved at have en plan klar. Tænk over, hvilke billeder du vil tage, og i hvilken rækkefølge. Sørg for at have mange forskellige idéer klar, så du hurtigt kan finde på noget nyt, hvis ikke konfirmanden eller hesten er med på idéen. Det kan også være, at konfirmanden har nogle ønsker til billederne, som du skal have med i dine overvejelser.

Annonce

Efterbehandling af billederne

For at give fotografierne det sidste ”finish”, kan det være en god idé at efterbehandle dem i et godt redigeringsprogram. Det bedste udgangspunkt er, at efterbehandle billeder som er taget som RAW-fil. Er det for teknisk, kan du også sagtens bare redigere jpeg-filen. Det kan være en fordel at rette horisontlinjen på billedet, så det ligger vandret, ændre lidt på kontrasten eller skyggerne. Det kan gøre en verden til forskel. Går alt galt, kan de fleste billeder få et helt nyt og klassisk udtryk ved at blive gjort sort/hvid. Ellers har Instagram og Facebook i dag også gode filtre, der kan gøre det lidt triste billede fedt!

Tillægstip

Når der er en hest med på billedet, så tager det sig bedst ud med et par fremadrettede ører. Det lyder simpelt, men det kan være rigtig svært. Derfor er det et godt trick at have en hjælper med under fotograferingen. En plastikpose eller en bøtte med raslende godbidder kan være en god hjælp. Virker det ikke, så kan en lydfil med hestelyde også hjælpe. Søg eventuelt på Youtube efter ”Horse Sounds”, så burde der komme en masse frem.

God fornøjelse med konfirmationsfotograferingen!

Kilder

Fotograf Majken Soelberg

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce