6 grunde til hvorfor træning i terrænet er godt

Vejret er endelig med os og det åbner for en masse muligheder for vores ridning. Vi er ikke længere begrænset af ridehuset og vi kan komme ud og nyde den friske luft med vores firbenede venner. Det varmere vejr byder op til at ride udendørs, og vi vil her i artiklen komme med gode grunde til hvorfor træning i terrænet er godt for dig og din hest.

1. Du kan træne din hest i at blive trafiksikker

Hvis din hest er lidt livlig, kan du med fordel udnytte det gode vejr til at ride en masse ture på vej. Her bliver din hest vant til biler, traktorer og knallerter der kører forbi og du vil ende ud i en mere rolig hest i trafikken. Husk altid at være forsigtig og have en med dig, hvis din hest er usikker på vej.

2. En god lang skridttur er godt for sindet

Har du haft en hård dag på jobbet eller i skolen? Så tag ud til din hest, sving dig i sadlen og skridt en god lang tur. Det er i mange tilfælde utroligt afslappende. Du kan også tage din bedste rideveninde med, og I kan snakke om vind og vejr – så er der faktisk også lidt terapisession over det!

3. Intervaltræning på marken

Trænger din hest (og dig) til at komme i bedre form? Ud på marken med jer! Øv jer i både at ride frem og tilbage – fuld gas og vente på hinanden. Det træner både kondition og lydighed, og så er det super sjovt samtidig.

4. Bakketræning

At ride op og ned af bakker er rigtig god træning for både dig og din hest. Når du rider op af bakke bruger hesten nemlig sin ryg langt mere, og det er god styrketræning. 

5. Kom tættere på andre dyr når du selv er til hest

Når du er til hest er det muligt at komme langt tættere på vilde dyr, som for eksempel rådyr. De ser og lugter nemlig hesten før rytteren, og ser dig dermed ikke som en trussel. Det kan være ret vildt at ride forbi en flok rådyr og komme helt tæt på de dyr, der normalt holder sig på lang afstand.

6. Du kan også træne dressuren på marken

At træne din dressurhest og jeres øvelser på marken gør også at din hest bliver vant til at se noget andet end ridehuset eller ridebanen, og gøre jer topklar til næste stævnebane.

Rigtig god fornøjelse med jeres terræntræning!

Gendelt artikel maj 2018

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce