Serie: Tips til din springning – del 2

Bare fordi du har sat en dag af til at træne teknik, behøver det ikke være kedeligt. Krydsspring er nemlig en god måde at øve dine evner til at komme rundt på banen. Der er mange forskellige øvelser, som du ved hver kan få noget forskelligt ud af, og vi vil i serien her komme med et par af dem. Læs første del af springserien her. 

Ved krydsspring er det dig selv der sætter sværhedsgraden. Selvom du måske har muligheden for at træne hele springbaner, kan du stadig få noget ud af at træne på de enkelte kryds.

Træn kun disse øvelser hvis du har en erfaren hjælper med dig, som kan sætte spring op og ned eller ændre afstandende hvis der er behov for det. Det er vigtigt at din hjælper har øje for, hvornår galopspringene passer, og hvornår de ikke gør.

Opvarmning

Inden du går igang med at springe krydsene, bør du forberede din hest på at skulle springe flere spring i træk. Varm op på fladt underlag, øv en masse overgange, både mellem gangarterne, men også at ride frem og at ride tilbage. På den måde får du din hest til at lytte til dine hjælpere, hvilket er rimelig essentielt for seriens øvelser.

Snart vil din hest være klar til at springe. Opsæt et enkelt krydsspring og placer en bom 3 meter før springet og 3 meter efter springet. Din hest og dig vil nu være “tvunget” til at fokusere både før og efter springet, hvilket er vigtigt, til når der er flere spring lige efter hinanden.

Altid start med et spring og put så flere og flere på. Start med at placere bomme der hvor der senere hen vil være spring, og så put højde på det første spring. Når du er kommet igennem, kan du sætte andet spring op og prøve igen. Forsæt indtil du kan komme igennem hele øvelsen.

Øvelse 2

Øvelse nummer to er god til at træne dig i at tænke fremad og at lande rigtigt.
Du starter øvelsen med tre krydsspring mellem hinanden. Sæt afstandene så de passer til temposerie til din hest eller pony. Efter de tre krydsspring skal du have 4 galopspring til næste spring, som også er et kryds. Tricket ved denne øvelse er dog at på begge sider af det spring som er i en lige linje efter temposerien, skal der stå et andet krydsspring – sådan så du efter temposerien enten kan vælge at ride lige ud, en blød bue til højre eller en blød bue til venstre. Det skal passe med fire galopspring til hver af de sidste forhindringer.

Sådan rider du øvelsen

Tilgå første spring i trav. Når du når til andet hop i serien skal du have din hjælper til enten at råbe et, to eller tre. Når hjælperen råber 1 tager du springet til venstre. Når han råber to tager du springet i midten og ved tre tager du springet til højre. På den måde får du trænet i hurtigt at vælge hvilken galop du skal lande i.

Hvis dig og din hest er uerfarne…

…skal dig og din hjælper allerede inden du starter serien aftale hvilket spring du slutter af med. Fokuser på at dreje i luften så du opmuntrer din hest i at lande i rigtig galop. Husk også at beslutte dig for hvilken galop du vil lande i efter sidste spring. Tænk positivt og tænk på din egen balance ved hvert spring. Kig i den retning du rider.

Hvis dig og din hest har erfaring…

… kan dig og din hjælper øge sværhedsgraden lidt. I stedet for at din hjælper kun råber et tal skal han nu råbe to – foreksempel hvis han råber to og tre skal du først lande i rigtig galop og genvinde balancen efter spring to, ride en halvcirkel og over spring tre. Hvis man rykker spring 1,2 og 3 tættere sammen bliver udfordringen sværere. Gør først dette når I har helt styr på at lande i den rigtige galop.

God fornøjelse!

LÆS OGSÅ: 5 springkombinationer, der forbedrer din og din hests teknik

Artikel serien er oprindeligt bragt i maj 2018

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce