Pressemøde med avlsledelsen

Lørdag formiddag i pressecentret bød på et pressemøde med avlsledelsen, der i en åben dialog med den internationale presse fortalte om hingstekåringen og Dansk Varmblods avlspolitik.

Den avlsinteresserede presse fra Tyskland, Sverige, Norge og Danmark var mødt op til formiddagens pressemøde med et panel fra avlsledelsen repræsenteret af talsmand Claus Hansen og avlskonsulent Karina Christiansen.

Claus Hansen lagde ud med at fortælle om avlsledelsens generelle indtryk af afviklingen og den overordnede kvalitet af hingstene. Han udtrykte tilfredshed med den måde visningen af hingstene var ændret, således at dressurhingstene blev vist i longe inden løsvisningen, hvor de på ottetalsbane blev testet i balance og vendinger.

Tanken bag rækkefølgen i visningen var, at dressurhingstene ville have brændt lidt krudt af inden løsvisningen, men vi måtte sande, at det var nogle særdeles oplagte hingste med stort overskud,” fortalte Claus.

Avlsledelsen har kunne konstatere, at de springbetonede hingste i løbet af de senere år har fået mere elasticitet og frihed i bevægelsen og særligt udviste særdeles god galop, og det tilskriver de avlsfremgang og ikke træningsmetoder.

“Vi er i tæt dialog med hingsteejerne, og de er alle informeret om, at avlsledelsen ikke vil se hingste, der er ”præpareret”, fortalte Karina Christiansen.

Hvert år er Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning en slags finale for hingstekåringssæsonen, hvor de bedste fra de udenlandske kåringer mødes i en meget stærk kollektion af hingste. En tysk journalist bemærkede, at det i år ser ud til, at der er flere gode danskavlede hingste end importerede hingste.

“Det glæder os, at andre også har fået det indtryk, for det er vores klare opfattelse, at vi i år har mange danskavlede hingste af meget høj kvalitet,” sagde Claus Hansen.

Der blev på pressemødet talt om det meget positive i, at de 4-årige og ældre hingste er færdigkåret torsdag, så de kan deltage i præsentationsklasserne under resten af hingstekåringen, hvilket giver publikum og dermed de mange interesserede avlere lejlighed til at se hingstene i sport.

Der var en god spørgelyst blandt de engagerede fagjournalister, og et af spørgsmålene lød: “Hvorfor har I valgt at lægge afgørelsen i hingstekåringen efter auktionen i år, så I ikke kan markedsføre avlshingste på auktionen?”

“I Danmark er auktionen ikke så baseret på hingstesalg, for de fleste hingsteemner er allerede opkøbt af hingsteholderne inden auktionen,” fortalte Claus Hansen, der blev suppleret af Karina Christiansen med ordene:

Vores hingstekåring er 100% uafhængig af auktionen, så det har ingen betydning for kåringsafgørelsen, om en hingst deltager på auktionen eller ej.

Dialogen mellem panelet og journalisterne bevægede sig ind på mange interessante områder. De mest spændende afgørelser i kåringsforløbet finder sted i morgen, så Claus Hansen og Karina Christiansen kunne naturligvis ikke afsløre noget om selektionen i holdet af 3-års hingste eller søndagens øvrige kåringsafgørelser.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce