Nye ridehjelmsregler hvordan er det nu

Følgende standarder for ridehjelme er tilladt, ved ridning i klubber og til stævner under Dansk Ride Forbund og FEI-stævner i andre lande:

Gældende pr. 1. januar 2018:
CE-mærkede hjelme med standard EN 1384:2017 eller VG1.

Baggrunden for beslutningen

I oktober 2014 besluttede Europa-Kommissionen, at den gældende standard for afprøvning af hjelme, EN 1384, skulle trækkes tilbage. EU har nu meldt ud, at fra 1. januar 2018 er det den nye standard for ridehjelme EN 1384:2017. Det betyder, at overgangsordningen for EN 1384 ophørte pr. 31. december 2017. For ryttere fra de nordiske lande vil CE-mærkede hjelme med VG1 01,040 også være godkendt fremadrettet.

Læs også:

Dispensation for brug af ridehjelm

Hvis det er nødvendigt at give dispensation for brug af ridehjelm, skal det nøje vurderes om de gener, der anføres ved anvendelse af ridehjelm, er så alvorlige, at de kan opveje den risiko for skade, som dispensationen medfører.

Forbundet har derfor valgt at benytte de retningslinjer, der er for at opnå dispensation til at føre motorcykel uden styrthjelm.

Helbredsforhold der kan danne grundlag for dispensation:

  • Mangelfuld udvikling eller funktion af nakkens muskulatur – hvor den pågældende ikke kan bære en ridehjelm, kan være årsag til dispensation
  • Sygdomme i hvirvelsøjlen, herunder misdannelser, arthroser (slidgigt) eller diskusprolaps i hals eller nakke – kan være årsag til dispensation, såfremt den pågældende ikke kan bære ridehjelm
  • Deformiteter af kranie eller ansigt – hvor hjelmen ikke kan fastspændes eller tager på, kan nødvendiggøre dispensation
  • Hovedpine eller migræne – bør sædvanligvis ikke medføre fritagelse

Ved afgørelse af grundlaget for en eventuel dispensation må det forinden stillingtagen nøje vurderes, om de gener, der anføres ved anvendelse af ridehjelm, er så alvorlige, at de kan opveje den risiko for skade, som dispensationen medfører.

Links:
DRF’s sikkerhedsregler

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce