10 ting, du ikke vidste om Atterupgaards Cassidy

Cathrine Dufour og Cassidy har en lang historie sammen, som startede da den efterhånden legendariske vallak var 7 år gammel. Ned så mange år sammen kender ekvipagen hinanden ud og ind. Vi har spurgt Cathrine, hvilke 10 ting, der kendetegner Cassidy allerbedst.

1. Han er et rigtigt madøre

Men virkelig også kræsen! Derhjemme spiser han næsten det hele, men til stævner kan han pludselig ikke lide æbler, selvom det er favoritten hjemme på gården. Til stævner vil han altså helst have gulerødder, og så er der kun én type hestebolsjer der dur – de andre vil han ikke have. Skal man vinde hans hjerte, er det dog mash, der skal til.

Læs også: Hvorfor og hvordan gulerodsøvelser

2. Men ikke en sukkergris

Noget, som Cassidy i hvert fald ikke kan lide, er sukker, så selvom der er rigelig af sukkerknalder til stævner, er det ikke noget der imponerer herren. Chokolade falder heller ikke i god jord. Det lyder lidt, som om han kører den sunde livsstil, hva’?

3. Han er et vanedyr

Hvilket gør, at Cathrine må indordne sig efter den bestemte herre. Det betyder blandt andet, at når Cathrine og Cassidy er til stævner, skal Cathrine gå en tur med ham, før han vil spise sin morgenmad og wrap. Kommer han ikke ud og gå, vil han altså ikke have sin morgenmad, selvom den ligger klar i krybben.

4. Han tager sig en løbetur indimellem

Hvilket indimellem giver Cathrine grå hår, men også et smil på læben, når hun tænker tilbage på en episode til et af parrets EM-oplevelser. Cassidy var blevet indlogeret i hans boks et par dage før stævnestart, og stod og hyggede sig i boksen. Det blev bemærket af en forbipasserende, som kun lige nåede at sige til Cathrine, at han virkede godt afslappet. Kort efter synes Cassidy, at der skulle ske noget, hvilket resulterede i at han væltede den stable guard, der var sat op i boksen, og vupti – så var Cassidy løs på stævnepladsen, med Cathrine løbende lige i hælene på ham.

5. Han har givet Cathrine en af de største oplevelser

Man skulle tro, at det at ekvipagen var med til OL i 2016, var den største oplevelse for Cathrine og Cassidy. En oplevelse står dog højere end det – at blive Danmarksmestre på Broholm Slot sidste år. Cathrine husker tilbage på stævnet, som det mest rørende hun har oplevet sammen med Cassidy, idet at stort set alle hun kendte af venner og familie, var dukket op for at overvære ekvipagen.

6. Han nyder at få opmærksomhed

Og han er i bund og grund møg forkælet, hvilket han elsker. Han får lov til at være en gadedreng, og så snart han får opmærksomhed, så er han i sit es. Cassidy er Cathrines hjertebarn, hvilket betyder at hun indimellem giver ham lidt længere snor, og det falder i god jord hos Cassidy.

7. Han er lidt af en kylling

En af de største særheder hos Cassidy, er at han er bange for rigtig mange ting. Det der gør ham mest bange er dog fugle og fjernsynsskærme – særligt dem, hvor der bliver vist billeder af en hest. Han er generelt en følsom hest, hvilket gør at Cathrine skal vise de samme ting for ham af flere omgange. Parret bruger lang tid på, at gå de samme strækninger på stævnepladserne, så Cassidy vænner sig til miljøet og omgivelserne, for ellers kan det mærkes på ham, at han er nervøs.

8. Han opfører sig som en rigtig konge

Hvilket betyder, at han kan blive lidt tvær, hvis han ikke får sin vilje. Det kommer til udtryk ved, at han har klare retningslinjer for, hvornår han vil ind fra fold. Han vrinsker en enkelt gang, og er Cathrine ikke hurtig til at hente ham ind, laver han en scene på folden. Ydermere vil han ikke stå bundet på staldgangen, når han bliver striglet – her skal han stå frit, og kunne følge med i hvad der sker.

9. Han elsker en god galop

Selvom han er en fin dressurhest, er der intet, der for Cassidy, slår en tur gennem Hedeland i fuld galop, og det er en af de ting makkerparret gør en del. Hedeland ligger nemlig ganske tæt på Grønagergård, hvor Cathrine og Cassidy holder til.

10. Han er en rigtig guttermand

Og han vil gøre alt for Cathrine. Han er en enmandshest, og til tider lidt mor-syg. På trods af, at han er bange for rigtig mange ting, vil han gå gennem ild og vand for Cathrine. Igennem de syv år hvor Cathrine har kendt Cassidy, har de lært at finde en vej, hvor parret virkelig forstår hinanden, hvilket har gjort dem til en stærk ekvipage at være oppe imod ude på stævnepladserne.

Cathrine er klar på mange flere oplevelser sammen med ham, for som hun siger: ”Det fællesskab der er mellem hest og rytter er helt unikt, og det har Cassidy og jeg.”

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce