Kog ikke jeres heste i forårssolen

Det bliver varmt under dækkenerne, når forårssolen varmer. Svenske hesteejer, opdrætter og dommer Cerrie Hedin har lavet sin egen undersøgelse af, hvad temperaturen er under dækkenerne på sine heste, der havde forskelligt “tøj” på. Nu, hvor forårssolen bager, har hun delt sine erfaringer i et indlæg på Facebook, og hun opfordrer til, at man ikke koger sine heste.

Her skriver hun følgende:
I dag er det delvist skyet, ca + 7 grader, og vinden blæser cirka med 9 meter i sekundet, det vil sige temmelig blæsende. Har moret mig med at måle temperaturen i lændehvirvelsøjlen på nogle heste. Cirka en centimeter over pelsen. Dagens resultat er således:
Hest uden tæppe: ca. 13 grader
Hest med et Bucas regntæppe med nylonfoer og ingen polstring: + 20 grader
Hest med Bucas regntæppe med nylonfoer og ingen polstring samt et tyndt fleeceforet bomuldstæppe: + 29 grader

Du kan sikkert selv forestille dig, hvor varmt det kan blive uden den stærke vind og i strålende solskin.
Måske ruller hesten sig mindre, hvis den ikke har det så varmt

Øjenåbner til hesteejere
Min måling er amatøragtig lavet, men jeg vil have folk til at få en øjenåbner. Man skal ikke lægge ekstra dækken på hesten, bare fordi man selv fryser,” siger Cerrie Hedin til Hippson.se.

Cerrie har lavet sine målinger siden januar med et almindeligt vægtermometer, og hun har blandt andet bemærket, at jo flere lag tæpper hestene havde på, jo mere rullede de sig. Måske kløe på grund af varmen. Ud over at dele sin opdagelse på Facebook vil Cerrie også tage kontakt til et universitet i Strömsholm, hvor hun håber, at nogle elever kan skrive et speciale om emnet, så undersøgelserne bliver mere professionelt udført.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce