Med hesten som guide

Af Marianne Florman, True Lead Academy

Uanset om du er ramt af stress, depression eller angst eller simpelthen ønsker hjælp til forandring, kan hestene gøre en forskel.

Den måde, hesten kommunikerer med os på, afspejler, hvem vi er, hvorfra vi kommunikerer, og hvordan vores budskab kommer ud. Når vi kommunikerer med heste, er vi sikre på at få et ærligt svar. Fordi hesten – modsat os – ikke har neocortex, kan den ikke have bagtanker, skjulte dagsordner eller kalkulerede reaktioner. I hesten får vi i stedet kommunikation med et autonomt nervesystem, som svarer instinktivt, og uden at dømme eller forherlige. Den er her og nu, og den responderer på det, den møder her og nu. Når vi kan anerkende hestens kommunikation som feedback til os og vores samvær, er potentialet for vores personlige udvikling altid tilstede.

Læs også: Jørgen Tørnæs – manden der prioriterer alt

Hesten afspejler vores nervesystems aktuelle tilstand konstant, og er det disharmonisk, vil den gøre hvad som helst for at finde tilbage til mere harmoni. Den vil bruge forskellige instinktive redskaber så som orientering, bevægelse, flugt, kamp, dissociering og frys for at være med og afbalancere nervesystemet hos det væsen, den møder.

Samværet med hesten giver os derfor øjeblikkelig feedback på vores aktuelle tilstand, på om vi er afklarede i forhold til, hvor vi vil hen, i hvilket tempo, og en afklaring i forhold til vores eget personlige rum. Kender vi vores rum? Ærer vi vores rum? Er vi stand til at sige både ja tak og nej tak fra et kærligt sted i os selv? Vi får mulighed for at blive set og modtaget som dem, vi er, og dét vi er uden forbehold.

Lær mere på Mariannes hjemmeside.

Læs også Malgré Touts portræt af den jernhårde lady som skifter spor. 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce