9 guldkorn fra en kæreste, der ikke selv er hestemenneske

Du har måske fundet manden eller kvinden i dit liv – en helt fantastisk person, som du nyder at bruge en masse tid sammen med. Måske er du endda så heldig, at din kæreste eller ægtefælle selv er hestemenneske. Men det kan også være, at det modsatte er tilfældet. Det gør dog ikke spor, for du får til gengæld lov til at høre de sjoveste guldkorn i form af underholdende udtalelser og spørgsmål til en verden, som din kæreste slet ikke forstår sig på.

Annonce

Vi har samlet de 10 bedste guldkorn, som en kæreste, der ikke selv er hestemenneske, kan finde på at slynge ud – måske uden helt at vide, hvor sjovt det egentlig er.

Læs også: Derfor bør du være kæreste med en hestepige

1. “Den stigbøjle du tabte – den kan jeg ikke finde”

Det er egentlig ret sødt af kæresterne at forsøge at finde vores stigbøjler, når vi har “tabt” dem. Foto: Arkiv.

Du kommer tilbage i stalden efter rideundervisningen, og her spørger din partner, hvordan det gik. Du får sagt lidt surt: “Jeg ødelagde den ene øvelse, fordi jeg tabte min stigbøjle”. Herefter går du i gang med at sadle af og strigle og undrer dig over, hvor din kæreste mon er blevet af. Efter lidt tid kommer han eller hun ind i stalden igen lidt stakåndet og siger, at han har ledt og ledt ude på ridebanen, men han kan altså ikke finde din stigbøjle.

2. “Den kan da ikke se igennem den dér maske”

Din hest er sikkert plaget af alle fluerne her om sommeren. Det er så træls med hævede og løbende øjne. Derfor er vi mange, der er glade ejere af fluemasker, for de klarer de værste gener, hesten måtte have på grund af insekterne. “Men kan den overhovedet se noget?” Det spørgsmål har du måske også fået fra manden eller kvinden i dit liv, hvortil du nok sukker lidt længere tid end normalt.

3. “Skal jeg sætte den ind i sit bur?”

Om vinteren står mange heste på boks om natten, og selvom det kan være et lidt stort arbejde at klargøre den, så er det også ret tilfredsstillende at ordne boksen, så den er indbydende til din hest. Der skal gerne være den helt rigtige mængde hø/wrap placeret på yndlingsstedet. Foderet er omhyggeligt blandet, og du har tjekket, at bunden er tør og lækker, og at vandkoppen selvfølgelig virker. Til sidst strigler du måske også hesten og vasker ben, hvis den er meget mudret, for din stjerne skal ikke beskidt i seng. Alt sammen har taget en rum tid, men det gør ikke noget, for det er til ære for din guldklump, forklarer du din kæreste, hvortil hun spørger utålmodigt: “Nå, men skal den så ikke snart ind i sit bur?”

Annonce
Heldigvis virker vores heste ikke til at være kede af at være i “bur”, og de kan også godt være forskellige racer, selvom de har samme farve. Læs bare næste punkt, måske kan du genkende det? Foto: Arkiv.

4. “Den har godt nok store fødder”

“Er det ikke hårdt at løfte dens fødder?” eller “Hvor meget kostede smeden for at ordne fødderne på din hest?” og den her: “Uf, den har godt nok store fødder”. Vi er nok ikke de eneste her på redaktionen, der har hørt på, at vores heste har fødder i stedet for hove, og det er egentlig lidt mystisk, at det er så svært at huske, for de ligner da ikke hinanden ret meget?

5. “Er det ikke bare en helt almindelig brun hest?”

Der findes mange forskellige hesteracer, men det er som om, at det ikke helt trænger ind hos kæresterne. Det er ikke kun én gang, at vi her på redaktionen har forsøgt at lære vores respektive partnere om racer. Det danske land emmer jo af heste på foldene, især i sommermånederne, og så kan de lange bilture til og fra feriedestinationer være et oplagt tidspunkt at øve det på. Ofte lyder svaret dog, når vi spørger: “Nå, hvilken race er det så?” “Jamen, er det ikke bare en helt almindelig, brun hest?”

6. “Hvorfor smider du hesten ud?”

Især om vinteren er der en del koordinering med, hvem der lukker ind og ud fra fold. Ofte er det et lidt surt arbejde, som vi forsøger at få overstået i en fart. Derfor har du måske også tit sagt, at du lige “smider hestene ind eller ud på fold”, hvilket kan være til stor forvirring for din partner. Vi har hvert fald hørt kommentaren: “Hvorfor smider du den ud? Kunne den ikke bruges mere? Det er da lidt synd.” Og ja det kan der selvfølgelig være noget om, at det ville være synd for hesten, hvis vi faktisk fysisk smed den i skraldespanden – og måske også noget af en udfordring at få den derned.

7. “Jeg troede kun det var køer, der kunne være brogede”

Der findes utrolig mange hestefarver, og selvom den brogede måske ikke er den mest hyppige af slagsen, så findes der stadig en del heste med de karakteristiske mørke “pletter”. Alligevel oplever ejere af især sortborgede heste, at hestene bliver forvekslet med danske malkekøer. For en god ordens skyld. Nej, vi rider ikke på køer.

Her ses hesteracen irish cob, der meget ofte er sortbroget og altså ikke en ko. Foto: Arkiv.

8. “Sur stråle – er det en urinvejsinfektion?”

Der er mange begreber og ord i hesteverdenen, som din kæreste selvfølgelig ikke ved, hvad betyder. En af dem er nok sur stråle, hvor vi på redaktionen har hørt spørgsmålet: “Nå har den så urinvejsinfektion, ligesom flere ældre mennesker kan lide af?” Nej, det er virkelig ikke det, min hest fejler!

9. “Er det en pony?”

Din kæreste ser et føl og siger: “Er det ikke det, man kalder for en pony?”. Dertil ved du virkelig ikke, hvilken grimasse du skal finde frem. Det samme gælder sådan set, når din kæreste ser en pony og tror det er et føl. Det kan altså bare være svært at forstå, at der er forskellige størrelser på heste, og at nogen derfor er meget høje, og nogen er meget lave. Det er ikke sikkert, det nogensinde lykkes at lære din partner det, men hvis du finder ud af at forklare det, vil vi meget gerne høre, hvordan du har båret dig ad.

Tusind point for, at din kæreste forsøger

Vi ved, hvor indespist og intern hestesproget er, og det er klart, at kæresten ikke forstår det hele med det samme. Vi skal derfor huske at give dem et hav kys og kram for, at vi må bruge så meget tid på vores heste og ikke mindst penge. Det kræver nemlig sin mand eller kvinde at finde ro i, at nu skal hesten igen have dyrlæge eller smed, og vi skal iøvrigt lige betale for stævnet, transporten, foder og ekstra wrap. Og hov der gik lige to eller tre timer ude i stalden, hvor partneren sad alene med jeres fælles barn, eller du kom for sent hjem til aftensmaden. Og alligevel forsøger de at forstå vores verden. Derfor, tak for jer!

Annonce

Læs også: Til alle ponyfædre og hestekærester. Tak, fordi I er til

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce