Stutteri Ask udvider med treetagers luksus ridehal

Ny 4.200 kvadratmeter præsentationshal kamufleret med græs på taget skal sikre, at det voksende antal kunder alle kan både se og høre ved blandt andet Stutteri Asks hingstefremvisninger. Stutteriet har til huse på gården Kristiansminde i det ualmindeligt smukke landskab på det nordvestlige Hindsholm med udsigt til både Schelenborg Gods og Dalbybugten. Det ejes og drives fra Schelenborg, der er ejet af Legoejer Kjeld Kirk Kristiansen.

Hallen skal være i tre etager, men alligevel kommer den – set udefra – ikke til at være højere end det eksisterende byggeri. Man udnytter forskel i terræn til at bygge således, at selve ridebanen så at sige kommer til at ligge i kælderen. Ud over selve banen kommer byggeriet også til at rumme tribuner til to sider, toiletter, baderum, rytterstue og et særligt område for VIP´s på øverste etage.

Selve byggeriet er, som Niels Skifter udtrykker det til Fyens.DK, bare en helt almindelig hal. Men det er kun en del af sandheden, for det er nok en helt almindelig hal, men i en ualmindelig smuk indpakning. Med inspiration fra Forum Expo Stavangers mødebygning har Isager Arkitekter udviklet et design med afrundet tag beklædt med græs, der smyger sig smukt ind i landskabet.

Mulighed for flere aktiviteter på Stutteri Ask

Stutteri Ask har fået byggetilladelse, og projektet er i øjeblikket i offentlig høring, og håbet er, at hallen er klar til hingstefremstilling i 2019.

Vi får flere og flere kunder, fordi vores hingste bliver bedre og bedre, så vi døjer med at kunne få plads til publikum. Det er efterhånden blevet så presset, at folk klager over, at de ikke kan se hestene ved præsentationen eller ikke kan høre, hvad der bliver sagt om dem.”

Ud over hingstefremvisningen med åbent hus i foråret og Ask Open i august vil vi nok holde er stævne eller to mere om året. Men mere kan det heller ikke blive til, for hestene skal jo også ud og ride andre steder og deltage i alt det andet, der sker i løbet af året. Hovedformålet er ikke at få flere aktiviteter men at få bedre plads til publikum, som er vokset fra et par hundrede til nu helt op til 1000, hvis vejret er godt,” fortæller Niels Skifter til Fyens.dk, direktør ved det Lego-ejede Schelenborg Gods, der driver Stutteri Ask.

Se tegninger af Isager Arkitekter >> KLIK HER

Kilde: Fyens.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce